Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Cabriz Branco Touriga Nacional

Touriga Nacional

Deze blanc de noir heeft een floraal karakter met aroma’s van citrusfruit zoals sinaasappel en citroen. Tevens een lichte ondertoon van rood en gedroogd fruit.

Deze wijn combineert goed met salades, schaal- en schelpdieren, gebakken vis, gegild vlees, pasta of zachte kazen. Serveer op 8°C

Op voorraad
SKU
K0077122
€ 13,85
Weetje: Blanc de noir is de benaming van een witte wijn die gemaakt is van blauwe druiven.
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 12,5
Inhoud 0,75
Land Portugal
Wijnhuis Cabriz
Druivensoort Touriga Nacional
Gerecht Milde gerechten
Kenmerk Medium-body
Spijs Deze wijn combineert goed met salades, schaal- en schelpdieren, gebakken vis, gegild vlees, pasta of zachte kazen. Serveer op 8°C
Streek Dao
Domein De huidige generatie Portugese wijnproducenten is ambitieus en timmert flink aan de weg. Ze houdt de tradities in ere, maar omarmt óók vernieuwing. De Portugese wijnbouw is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden blijken onbegrensd. Zo worden rode wijnen steeds fruitiger en verteerbaarder en verschijnen er ook steeds meer frisse witte wijnen op de markt. De combinatie van inheemse druivenrassen met de nieuwste technieken en internationale kennis levert eigenzinnige kwaliteitswijnen op. Niet voor niets worden ze in toenemende mate ontdekt door wijnliefhebbers die op zoek zijn naar moderne wijnen met een geheel eigen karakter. Cabriz maakt dit soort wijnen inmiddels al bijna dertig jaar en was in de jaren negentig een van de belangrijkste pioniers in de Dão. In de glooiende heuvels aan de gelijknamige rivier bouwde Cabriz onlangs een gloednieuwe winery die van alle moderne technieken voorzien is.
Bodem De bodems bestaan uit graniet, met een bovenlaag van grind en klei.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Een klimaat met warme zomers en koude winters.
Vini De hele druiventrossen worden vergist in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks op 15 graden. Alleen het sap van de natuurlijke afloop gebruikt men voor het maken van de wijn. Hierna rijpt de wijn nog 2 maanden op de lie.

Related Posts