Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Cabriz Encruzado Reserva

100% Encruzado.

Originele wijn met aroma’s van peer en perzik, vanille, lichte hazelnoot en een lange ronde nasmaak.

Te serveren als aperitief en of bij lichte voorgerechtjes, zachte kazen, vis, schelp- en schaaldieren.

Op voorraad
SKU
K0077118
€ 12,95

Weetje: Encruzado is een hoogwaardig wit inheems druivenras dat wijnen voortbrengt met een licht “vetje” zoals chardonnay dat wel kan doen.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 13
Inhoud 0,75
Land Portugal
Wijnhuis Cabriz
Druivensoort Encruzado
Gerecht Salades
Kenmerk Medium-body
Spijs Te serveren als aperitief en of bij lichte voorgerechtjes, zachte kazen, vis, schelp- en schaaldieren.
Streek Dao
Domein De huidige generatie Portugese wijnproducenten is ambitieus en timmert flink aan de weg. Ze houdt de tradities in ere, maar omarmt óók vernieuwing. De Portugese wijnbouw is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden blijken onbegrensd. Zo worden rode wijnen steeds fruitiger en verteerbaarder en verschijnen er ook steeds meer frisse witte wijnen op de markt. De combinatie van inheemse druivenrassen met de nieuwste technieken en internationale kennis levert eigenzinnige kwaliteitswijnen op. Niet voor niets worden ze in toenemende mate ontdekt door wijnliefhebbers die op zoek zijn naar moderne wijnen met een geheel eigen karakter. Cabriz maakt dit soort wijnen inmiddels al bijna dertig jaar en was in de in de jaren negentig een van de belangrijkste pioniers in de Dão. In de glooiende heuvels aan de gelijknamige rivier bouwde Cabriz onlangs een gloednieuwe winery die van alle moderne technieken voorzien is.
Bodem De bodems bestaan uit graniet, met een bovenlaag van grind en klei.
Verpakking 0,75 liter
Expo Een klimaat met warme zomers en koude winters.
Vini De rijpe druiven worden bij aankomst in de vinificatiekelder direct ontsteeld en gekneust. De helft van de druiven ondergaat vergisting in roestvrijstalen tanks, de andere helft in vaten van Frans eikenhout. Na fermentatie volgt 3 maanden battonage.

Related Posts