Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Casa Santos Lima Alenquer Quinta das Setencostas Tinto

Castelão | Camarate | Tinta Miáda | Preto-Martinho

Een dieprode donkere rode wijn met in de neus zwart fruit, chocolade, mokka en vanille. In de smaak eveneens donker fruit, zoethout en laurier.

Deze wijn is een verrassende traktatie in combinatie met vleesgerechten.

Op voorraad
SKU
K0075696
€ 9,35

Weetje: Voordat eigenaar José door zijn vader werd gevraagd het wijnbedrijf over te nemen was hij werkzaam als bankier in Londen.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2020
Alcohol % 13,50
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Portugal
Wijnhuis Casa Santos Lima
Druivensoort Camarate, Castelão, Preto-Martinho, Tinta Miúda
Kenmerk Medium-body
Spijs Deze wijn is een verrassende traktatie in combinatie met vleesgerechten.
Streek Lisboa
Gebied Lisboa
Domein Casa Santos Lima is een familiebedrijf dat wijn maakt in vijf Portugese wijngebieden. Het belangrijkste domein is gevestigd in Alenquer, zo'n veertig kilometer ten noorden van Lissabon. Alenquer is een prachtig ongerept gebied, dat niet alleen beroemd is om zijn fotogenieke dorpjes ook om zijn interessante wijndomeinen waar al eeuwenlang wijn wordt gemaakt. Casa Santos Lima is daar een mooi voorbeeld van. Het wijnhuis werd ooit opgericht door Joaquim Santos Lima en behoorde aan het einde van de negentiende eeuw al tot een van de grootste producenten en exporteurs van Portugal. Tegenwoordig omvatten de wijngaarden op de verschillende domeinen in totaal 400 hectare en maak Casa Santos Lima met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze worden orden gemaakt van Portugese druivenrassen, soms aangevuld met internationale rassen zoals cabernet sauvignon, merlot, syrah, pinot noir, sauvignon en chardonnay.
Bodem Het terroir bestaat voornamelijk uit kalk, kiezel en klei.
Verpakking 0,75 liter
Expo Een klimaat met warme zomers en koude winters.
Vini De druiven worden langdurig ingeweekt waardoor de schillen zoveel mogelijk extractie kunnen afgeven aan de most. Na de gisting volgt een rijping op eikenhout.

Related Posts