Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Château Barbanau Clos Val Bruyère Cassis

Clairette (30%) | Marsanne (30%) | Ugni Blanc (30%) | Sauvignon Blanc (10%)

Een mooie, heldere wijn met groene tint. In de neus witte bloemen, citrus en exotisch fruit (jasmijn, sering, limoen & ananas). De smaak is gestructureerd met frisse zuren, een zijdezacht mondgevoel en een lange afdronk.

Deze wijn past zeer goed bij schaal- en schelpdieren, geitenkaas en asperges.

Op voorraad
SKU
K0592321
€ 20,20

Weetje: Bewaar deze gastronomische wijn gerust 3 tot 8 jaar. Hierdoor ontstaan er aroma's van honing en toast die de wijn voller en ronder maken.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 12,5
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Château Barbanau
Druivensoort Clairette, Marsanne, Sauvignon Blanc, Ugni Blanc
Gerecht Vis
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Deze wijn past zeer goed bij schaal- en schelpdieren, geitenkaas en asperges.
Streek Provence
Domein In 1889 startte Emil Bodin als wijnmaker in de Cassis met de aankoop van Clos Val Bruyère, een wijngaard van 7 hectare. Precies 100 jaar later besloten zijn kleinkinderen samen met hun dochter Sophie hun leven en carrière ook aan de wijn te wijden. Daartoe kochten ze in 1989 Château Barbanau, een wijngoed van 23 hectare in de Côtes-de-Provence. Dit Château voegden zij samen met Clos Val Bruyère waardoor Sophie en haar man Didier vandaag de dag beschikken over 30 hectare in de Provence. Sophie en Didier hebben veel liefde en respect voor de natuur. Bij het maken van hun wijnen staat het terroir dan ook centraal. Sinds 2008 zijn zij biodynamisch gecertificeerd.
Bodem Het terroir kent kalkleemgrond.
Verpakking per stuk
Expo Gelegen in het hart van het Cassis gebied, waarbij de frisse zeewind voor verkoeling zorgt, terwijl de zon de druiven mooi laat rijpen. Dankzij de hooggelegen percelen zijn het bijzonder frisse en aromatische wijnen.
Vini De druiven worden met de hand geplukt waarna de wijn op schillen inweekt. Daarna vindt een temperatuur gecontroleerde vergisting plaats en rijpt de wijn minimaal 12 maanden op roestvrijstalen tanks. Château Barbanau werkt volledig biodynamisch.

Related Posts