Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting
Sale!

Enate Fermentado en Barrica Chardonnay box

Chardonnay

De Enate Chardonnay Fermentado en Barrica heeft 6 tot 8 maanden gerijpt op nieuw Frans eikenhout. Dit zorgt voor een volle witte wijn in combinatie met een aangenaam romig karakter. Daarnaast heeft de wijn een prachtige, diepe gele kleur met een groen zweempje. Complex aromatisch met de klassieke accenten van op hout gegiste en opgelegde chardonnay (hazelnoten, getoast brood, rook), aangevuld met frisse fruitige tonen (ananas, grapefruit). Vol, romig mondgevoel, fris en complex, met een lange en evenwichtige finale.

Uitstekende begeleider van stevige zeevis, schelp- en schaaldieren of witvlees in romige sauzen. Zeer aanbevolen bij (voor)gerechten met gerookte vis of vlees. Verrassend lekker bij smaakvolle, romige en halfharde kazen.

Op voorraad
SKU
707-1 6 flessen
Aanbiedingsprijs € 131,50 Normale prijs € 149,70
Enate - Chardonnay Fermentado en Barrica is een wijn uit de regio Somontano in Spanje. De wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven en wordt gefermenteerd en gerijpt in eiken vaten. Dit geeft de wijn een volle smaak met tonen van vanille, boter en toast. De zuren zijn zacht en de afdronk is lang. Het is een medium-bodied wijn met een goede balans tussen fruit en hout. Het is een perfecte wijn om te serveren bij gerechten met vis, wit vlees of kaas.
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 13,5
Inhoud 0,75
Land Spanje
Wijnhuis Enate
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Vis
Kenmerk Volle wijn
Spijs Enate Barrel Fermented Chardonnay past perfect bij vette vis, witvlees, gerookt eten en sterke kazen.
Temperatuur 10ºC-12 ºC
Streek Somontano
Gebied Somontano
Domein Bodegas Enate bestaat pas sinds 1991, maar in slechts dertig jaar tijd heeft Enate zich als moderne bodega ontwikkeld tot één van de populairste wijnhuizen van Spanje. De reden voor dat succes is de keuze voor kwaliteit; elke Enate wijn kenmerkt zich door elegante aroma’s, zuiverheid en temperamentvolle expressie, of het nu de overheerlijke Chardonnay, de Syrah, de Merlot, de Cabernet Sauvignon, de elegante Gewürztraminer of de razend populaire Tempranillo Joven betreft. Jesus Artagona, de wijnmaker, laat zowel het terroir als de karakteristieken van de verschillende druiven optimaal tot uitdrukking komen in bijzonder toegankelijke wijnen. De ongeveer vijfhonderd hectare wijngaarden van Bodegas Enate liggen rondom het Noord-Spaanse dorp Salas Bajas binnen de denominación de origen Somontano. De specifieke klimatologische omstandigheden maken het Somontano-gebied tot een uitstekende plek voor wijnbouw; aan de voet van de Pyreneeën zijn de temperatuurverschillen tussen de warme dagen en koele nachten vaak erg groot. Dit geeft de druiven de kans om rustig te rijpen, iets waar zeker de Chardonnay enorm van profiteert. In de wijngaarden worden de opbrengsten per hectare bewust laag gehouden, nog onder de grenswaarden die zijn vastgesteld door de Consejo Regulador de Somontano. En er wordt met maximaal respect voor het milieu gewerkt: er worden uitsluitend ecologische wijnbouwtechnieken en producten toegepast, de bodembemesting is volledig organisch en met behulp van digitale technieken wordt heel gedisciplineerd precisiewijnbouw toegepast. Het doel: op het juiste moment 100% gezonde druiven oogsten. Enate maakt wijnen die de ultieme expressie zijn van het geloof in schoonheid. Iets dat zich ook vertaalt in de liefde voor moderne kunst. In en rond het gebouw, in de wijngaarden en op de etiketten van de flessen is kunst alom aanwezig. Antonio Saura, een bekende Spaanse schilder, was de eerste in lange reeks kunstenaars – waaronder Eduardo Chillida, Antoni Tàpies, Gustavo Torner en Erwin Bechtold – die met hun werk de etiketten van Enate wijnen een extra dimensie geven.
Verpakking 6 flessen in een doos
Vini De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De druiven worden geleidelijk en zacht pneumatisch geperst, waarna de jonge most op barriques van Frans eikenhout vergist. De wijn ondergaat eveneens een malolactische gisting, waardoor het veel ronder en zachter wordt. Voor het bottelen rust de wijn 8 maanden op zijn ‘lias’ (fijn bezinksel) in dezelfde barriques.

No Related Posts