Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting
Sale!

Enate Crianza Tempranillo Cabernet Sauvignon

Tempranillo, Cabernet Sauvignon.

Deze heerlijke wijn wordt na de selectie van de druiven vergist in RVS tanks. Hierna rijpt de wijn gescheiden nog 9 tot 10 maanden door in eikenhouten vaten. De Cabernet Sauvignon rijpt op Frans Eiken en de Tempranillo op Amerikaans Eiken. 

Diepe kersenrode kleur. Intense en complexe neus, rijk aan gerookte tonen en specerijen, op een ondergrond van rijp fruit. In de mond is de wijn vol van structuur, goed in evenwicht dankzij de rijpe tannines en het frisse zuur. Lange finale met elegante houttonen.

Uitstekende begeleider van gerechten en maaltijden waarin gerookt vlees of vleeswaren de hoofdrol spelen. Verder breed inzetbaar bij vlees van de grill of uit de oven, vleesstoofschotels en bij gerijpte harde kazen.

Op voorraad
SKU
1000
Aanbiedingsprijs € 12,95 Normale prijs € 13,95
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2019
Inhoud 0,75
Land Spanje
Wijnhuis Enate
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Tempranillo
Spijs Uitstekende begeleider van gerechten en maaltijden waarin gerookt vlees of vleeswaren de hoofdrol spelen. Verder breed inzetbaar bij vlees van de grill of uit de oven, vleesstoofschotels en bij gerijpte harde kazen.
Streek Somontano
Gebied Somontano
Domein Enate is gelegen in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Ondanks de relatief jonge leeftijd van deze bodega, in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Het doel van Enate is het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude locale tradities en met behulp van de modernste technologie. De D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de Huesca provincie. Het is eveneens een vrij recente D.O. (1984) maar ook een van de meest dynamische en gewaardeerde in Spanje.
Vini De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De perfect rijpe druiven worden geperst en apart (tempranillo <> cabernet) in RVS tanks vergist bij 28°C. De inweking duurt 10-15 dagen. De jonge wijn ondergaat een volledige malolactische gisting en een opvoeding van 9 maanden in barriques van eikenhout, Frans (voor de cabernet sauvignon) en Amerikaans (voor de tempranillo). De wijn wordt traditioneel geklaard met albumine (eiwitten) en licht gefiltreerd. Het wordt zonder koude stabilisatie behandeling gebotteld, waardoor een klein depot in de fles mogelijk is. Een teken van kwaliteit.

No Related Posts