Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gaja Pieve Santa Restituta Brunello di Montalcino

Sangiovese.

Een elegante Brunello met een mondvullende rijpe structuur, zwoele tannines, confiture, kruidige houttonen en een romige en spannende lengte.

Te serveren vleesgerechten of bij gerijpte harde kazen.

Op voorraad
SKU
K2000973
€ 84,00

Weetje: Deze Brunello wordt gemaakt van druiven afkomstig van alle wijngaarden van Gaja in Montalcino. Het eerste oogstjaar van deze wijn was 2005.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2018
Alcohol % 14,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Gaja
Druivensoort Sangiovese
Gerecht Vlees, Kaasplankje
Spijs Te serveren vleesgerechten of bij gerijpte harde kazen.
Streek Toscane
Gebied Toscane
Domein De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. De dochters Gaia en Rosanna, inmiddels de vijfde generatie, van Angelo Gaja nemen nu langzaam het roer over. Samen met hun broer Giovanni zetten ze de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Bodem De bodems van verschillende wijngaarden uit Torrenieri, Rennina en Sugarille bestaan grotendeels uit kalksteen, zand en klei.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Expo Mediterraans klimaat.
Vini De druiven worden apart geoogst en vergist op RVS. Hierna wordt de wijn gedurende 24 maanden op houten vaten gelagerd, waarna het blenden plaats vindt. Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden op betonnen vaten. Met aansluitend 2 jaar flesrijping.

No Related Posts