Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gaja Brunello di Montalcino 'Rennina'

Sangiovese.

Donkere, robijnrode wijn met een intens bouquet van kruiden en bessen naast rijpe tannines. Rennina is de elegantste van Gaja’s Brunello’s. Het is een rijke, geconcentreerde wijn met een mooie structuur, veel diepte en balans.

Heerlijk bij vleesgerechten met paddenstoelen of lamsracks.

Op voorraad
SKU
2001003
€ 162,75

Weetje: In 2002 kon van dit domein geen wijn gemaakt worden vanwege extreme regenval. In 2003 werd er ook geen wijn gemaakt, maar nu door extreme hitte.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2018
Alcohol % 15
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Gaja
Druivensoort Sangiovese
Gerecht Vlees
Kenmerk Medium-body
Spijs Heerlijk bij vleesgerechten met paddenstoelen of lamsracks.
Streek Toscane
Gebied Toscane
Domein De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. De dochters Gaia en Rosanna, inmiddels de vijfde generatie, van Angelo Gaja nemen nu langzaam het roer over. Samen met hun broer Giovanni zetten ze de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Bodem De bodem bestaat grotendeels uit kalksteen, zand en klei en zijn in deze wijngaard relatief rijk.
Verpakking 0,75 liter
Expo Mediterraan klimaat.
Vini Na de oogst vindt de vinificatie plaats gedurende 3 weken op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de jonge wijn op grote eikenhouten vaten opgevoed. Na botteling rijpt de wijn nog verder op fles op het landgoed.

No Related Posts