Luigi Einaudi Barolo Bussia
Nebbiolo
Complex met aroma's van pruimen, granaatappel en diepe tonen van viooltjes en balsamico. In de smaak gedroogd fruit en stoere maar elegante tannines. Prachtige lange afdronk.
Wildstoof, risotto met paddenstoelen, gegrild rundvlees of gerijpte kazen.
Weetje: Bussia is een van de beroemdste en hoogst gewaardeerde Cru's binnen de Barolo-regio. Het staat bekend om barolo's met een grote structuur, intense kleur en stevige maar nobele tannines. Einaudi produceert een beperkte oplage van 8000 flessen.
Barolo wordt sinds 1860 ook wel 'Wijn van koningen en koning van de wijnen' genoemd!
Kleur | Rouge |
---|---|
Jaar | 2018 |
Alcohol % | 14,50 |
Kenmerk | Vegan |
Inhoud | 0,75 |
Land | Italië |
Wijnhuis | Luigi Einaudi |
Druivensoort | Nebbiolo |
Gerecht | Vlees |
Kenmerk | Volle wijn |
Spijs | Wildstoof, risotto met paddenstoelen, gegrild rundvlees of gerijpte kazen. |
Streek | Piemonte |
Domein | Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde vinificatiematerialen in een een nieuw jasje zoals terra cotta amfora's, nieuwe wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen. |
Bodem | De grond bestaat grotendeels uit kalk en mergel. |
Verpakking | 0,75 liter |
Expo | Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. Percelen liggen op zuid-zuidwestelijke helling op 300-350 meter hoogte. |
Vini | Na fermentatie op RVS volgt nog weking op schil voor 22-25 dagen. De wijn rijpt hierna lange tijd op grote vaten en vervolgens nog 12 maanden op fles. |
No Related Posts
Over ons
Favorietewijn.nl behoort tot Wijnkoperij van Leeuwen dat al sinds 1969 kwaliteitswijnen levert. U treft op Favorietewijn.nl een uitgebreide selectie aan van kwaliteitswijnen die wij leveren aan particulieren, evenementen en horeca.
Favorietewijn.nl heeft zich er op gericht om enkel speciale wijnen van de hoogste kwaliteit aan te bieden die geselecteerd zijn op basis van een schat aan ervaring. Wij selecteren de wijnen op basis van prijs, druifsoort, land en eventueel ook de gelegenheid. Hierdoor kunnen wij veel goede wijnen tegen een betaalbare prijs aanbieden.
Snel naar
Contact
location_on | Favoriete Wijn |
Lijnbaan 3G | |
2352 CK Leiderdorp | |
Nederland |
071 589 85 84 | |
info@favorietewijn.nl |