Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Luigi Einaudi Dogliani Superiore Vigna Tecc

Dolcetto.

Geconcentreerde, complexe wijn met intense aroma’s van zwarte bessen en kersen. Rijk maar fris met een volle smaak, verfijnde tannines, mooie zuren en een lange afdronk waarin - typisch voor dolcetto - amandel.

Gastronomische wijn! Te serveren bij mooie vleesgerechten, zoals wild en bereidingen met truffel.

Op voorraad
SKU
K2000778
€ 26,25

Weetje: De druiven voor deze prestigieuze Dolcetto Vigna Tecc komen van de alleroudste stokken in Dogliani. De wijn is hierdoor complex en geconcentreerd en kan goed ouderen.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2021
Alcohol % 14,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Luigi Einaudi
Druivensoort Dolcetto
Spijs Gastronomische wijn! Te serveren bij mooie vleesgerechten, zoals wild en bereidingen met truffel.
Streek Piemonte
Domein Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde vinificatiematerialen in een een nieuw jasje zoals terra cotta amfora's, nieuwe wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen.
Bodem De bodems bestaan uit kalksteen en mergel.
Expo Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. De wijngaarden San Giacomo en Madonna delle Grazie liggen rond Dogliani op 350 meter hoogte en zijn gericht op het zuiden en zuidoosten.
Vini De druiven worden op 28°C vergist in roestvrijstalen tanks. Na 6 tot 8 dagen laat men het sap aflopen en vindt de malolactische gisting plaats. De wijn rijpt een jaar in houten vaten en daarna nog 2 maanden op fles.

No Related Posts