Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Maison Les Alexandrins Crozes-Hermitage Rouge

Syrah

Een wijn met een stuivend palet van geconcentreerde roodfruitaroma’s. Naast prettige geur- en smaakimpressies van bosbessen, viooltjes, bramen, heeft de wijn een pepertje, een stevige frisheid en aangename tannines.

Te serveren bij kruidige vleesgerechten en wild, op een temperatuur tussen 15°C en 18°C.

Op voorraad
SKU
K0570125
€ 24,40

Weetje: Crozes-Hermitage is met meer dan duizend hectare gecultiveerde wijngaarden de grootste appellatie van de noordelijke Rhône.

Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2022
Alcohol % 13
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine des Alexandrins
Druivensoort Syrah
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn
Spijs Te serveren bij kruidige vleesgerechten en wild, op een temperatuur tussen 15°C en 18 °C.
Streek Rhône
Domein Maison Les Alexandrins is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke wijnpersonages uit de noordelijke Rhône. De eerste is Nicolas Jaboulet, die de zesde generatie in een wijnmakersfamilie uit 1834 in Tain l’Hermitage vertegenwoordigt. De tweede is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. En tenslotte Alexandro Caso, een terroir-specialist van het noordelijke Rhône-gebied. De drie heren kwamen in 2012 bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk een perceel in CrozesHermitage te bewerken. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichting van Maison Les Alexandrins, de natuurlijke evolutie van het voormalige Maison Nicolas Perrin. De wijnen van Maison Les Alexandrins vormen een prachtige expressie van het werk dat op dit wijnhuis wordt gedaan. Maison Les Alexandrins heeft een modernere aanpak, een meer eigentijdse stijl een een gevarieerder palet van wijnen afkomstig van uitzonderlijke terroirs in de noordelijke Rhône.
Bodem De bodems bestaan uit een dikke laag keien, bedekt met löss.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers.
Vini Na de oogst worden de druiven koel ingeweekt en kan de vergisting beginnen. Dan volgt tien maanden houtrijping in eikenhouten vaten en aansluitend nog eens een half jaar in RVS.

No Related Posts