Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

San Marzano GranTrio Bianco

Chardonnay | Fiano | Malvasia

Een stro-gele kleur met gouden reflecties. Intense aroma's van witte bloemen en vanille. In de mond fris en mineraal en aan het eind aangenaam geparfumeerd.

Lekker bij zeevruchten, schaaldieren en visgerechten met lichte sauzen.

Op voorraad
SKU
MARZ10521
€ 9,30
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2023
Alcohol % 12
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis San Marzano
Druivensoort Chardonnay, Fiano, Malvasia
Gerecht Vis
Kenmerk Volle wijn
Spijs Lekker bij zeevruchten, schaaldieren en visgerechten met lichte sauzen.
Streek Puglia
Oogst De oogst geschiedt in de tweede helft van augustus.
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem De bodem is divers en bestaat voornamelijk uit kalk, klei en Terra Rossa.
Opbrengst Per hectare staan 4000 wijnstokken aangeplant.
Verpakking 6 flessen in een doos
Expo De wijngaarden liggen in Salento, Puglia. Op 100 meter boven zeeniveau worden de temperatuursverschillen perfect benut. De zachte grondlaag is vrij dun en heeft een fijne textuur.
Vini Koude schilinweking gedurende 6 tot 8 uur, gevolgd door fermentatie in Franse, eikenhouten vaten. Rijping in Franse eikenhouten vaten gedurende drie maanden met periodieke 'bâtonnage'.

No Related Posts