Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

San Marzano I Tratturi Sauvignon-Malvasia

Sauvignon Blanc | Malvasia

San Marzano I Tratturi Sauvignon-Malvasia heeft intense aroma's van rijpe peer, passievruchten en mandarijnen in de neus. Een aangename, verfrissende en fruitige wijn, die goed in balans is en een lange afdronk heeft.

Een perfecte match bij vele voorgerechten, verse kazen en pasta's met lichte sauzen.

Op voorraad
SKU
MARZ01022-1
€ 8,40
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 12
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis San Marzano
Druivensoort Malvasia, Sauvignon Blanc
Gerecht Salades
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Een perfecte match bij vele voorgerechten, verse kazen en pasta's met lichte sauzen.
Streek Puglia
Oogst De oogst geschiedt volledig manueel halverwege de maand augustus.
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem De bodem bestaat voornamelijk uit klei met een gemiddelde diepte van 1 meter.
Opbrengst Er staan 4.000 wijnstokken per ha aangeplant.
Verpakking 6 flessen in een doos
Expo De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 100 meter boven zeeniveau.
Vini Schilinweking gedurende 24 uur, gevolgd door een alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt daarna "sur lie".

No Related Posts