Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Simonsig Redhill Pinotage

Pinotage

Donkerrood, geconcentreerd en aromatisch met zwarte bessen, zoete specerijen en cederhout. De smaak is vol en fruitig met zwarte kersen, rode bessen, soepele tannines en een lange afdronk.

Geweldig bij klassieke Zuid-Afrikaanse gerechten zoals Cape Malay bobotie of sosaties (spiesjes) van paddenstoelen. Ook top bij gegrilde tonijn, langzaam geroosterde pork belly, lamsrack uit de oven en gevulde aubergines.

Op voorraad
SKU
K2003996
€ 31,00

Weetje: Frans Malan liet in de jaren ’70 als eerste zijn pinotage in nieuw hout rijpen. Tegenwoordig oogst Simonsig zijn houtgerijpte Redhill Pinotage van de beroemde rode bodem, beschouwd als de beste voor rode topwijnen om zijn goede vochthuishouding.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2020
Alcohol % 14,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Simonsig
Druivensoort Pinotage
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn
Spijs Geweldig bij klassieke Zuid-Afrikaanse gerechten zoals Cape Malay bobotie of sosaties (spiesjes) van paddenstoelen. Ook top bij gegrilde tonijn, langzaam geroosterde pork belly, lamsrack uit de oven en gevulde aubergines.
Streek Stellenbosch
Gebied Franschhoek
Domein Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmakersfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
Bodem De roodgekleurde bodem is rijk aan verbrokkelde verweerde schalie.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters.
Vini De handmatig geoogste druiven wordt gekneusd, ontsteeld en na twee dagen koude schilinweking in open vaten vergist. De wijn rijpt zestien maanden in nieuwe en tweedejaars vaten van Frans (85%) en Amerikaans (15%) eikenhout.

No Related Posts