Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Torralta Primitivo

Primitivo.

Dieprode kleur en een warme geur van rijp rood fruit en zwarte peper. De smaak is heerlijk vol, met een verrassend frisse ondertoon en een zijdezachte afdronk.

Lekker bij allerlei soorten vlees van de grill. Ook lekker bij charcuterie, pittige harde kazen en pasta’s met sauzen op basis van vlees, gegrilde aubergine of paddenstoelen.

Op voorraad
SKU
K2034039
€ 8,60

Weetje: Het druivenras primitivo is genetisch gelijk aan de zinfandel in Californië, maar de bakermat van deze variëteit ligt in Zuid-Italië, om precies te zijn in Puglia, de "hak van de laars".

De primitivo staat bekend om de warmbloedige, kruidige wijnen die hij oplevert, en dat is ook precies wat hij in deze Torralta doet.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2022
Alcohol % 13
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Italië
Druivensoort Primitivo
Gerecht Salades
Kenmerk Medium-body
Spijs Lekker bij allerlei soorten vlees van de grill. Ook lekker bij charcuterie, pittige harde kazen en pasta’s met sauzen op basis van vlees, gegrilde aubergine of paddenstoelen.
Streek Puglia
Domein Puglia, in het uiterste zuidoosten van Italië, is een warme en vruchtbare streek. De druiven die er groeien, moeten dus bestand zijn tegen de hitte. Vandaar dat Puglia vooral uitblinkt in rode wijnen. Van lokale druivenrassen zoals negroamaro, malvasia nera en - de meest bekende - primitivo worden er mooie volle wijnen gemaakt boordevol rijp donker fruit. De primitivo van Torralta is daar een mooi voorbeeld van. Leuk weetje: primitivo is verwant aan de Californische druif zinfandel.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Het klimaat is warm, maar wordt beïnvloed door de Adriatische Zee. De wijngaarden liggen voornamelijk rond de stad Brindisi.
Vini De druiven voor deze wijn worden geoogst in de regio Salento en daarna traditioneel gevinifieerd op een temperatuur van ongeveer 25°C. De druiven ondergaan een traditionele, langzame vergisting op een temperatuur van circa 25 graden Celsius. Na vier maanden rust in het vat wordt de wijn gebotteld. De vinificatie neemt enkele weken in beslag.

No Related Posts