Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Villa Giada Barbera d'Asti Suri

100% Barbera.

Een robijnrode wijn mooie aromatisch tonen van rijpe kersen, rode vruchten en kruiderijen. Van structuur is hij precies zoals bedoeld: gul, fluweelzacht, sappig, vlezig, rond en lekker mondvullend van afdronk.

Heerlijk bij pastagerechten met vlees.

Op voorraad
SKU
K2000110
€ 13,25

Weetje: De belangrijkste druif van Piemonte is Nebbiolo, waarvan de beroemde Barolo en Barbaresco worden gemaakt. De meeste producenten zien de Barbera als bijproduct. Zo niet Andrea Faccio, die zich heeft gespecialiseerd in de productie van Barbera.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2020
Alcohol % 13,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Villa Giada
Druivensoort Barbera
Kenmerk Medium-body
Spijs Heerlijk bij pastagerechten met vlees.
Streek Piemonte
Gebied Piemonte
Domein Villa Giada ligt in het hart van de wijnstreek Piemonte, tussen de heuvels van Asti en Alba. De ruim 25 hectare wijngaarden liggen rond drie historische boerderijen. Cascina Ceirole in Canelli is met zeven hectare druivenstokken en een rijpingskelder het centrum van het wijnbedrijf. Hier begon het eind achttiende eeuw de wijngeschiedenis van de familie Faccio. Cascina Dani in Agliano Terme is het hart van het productiegebied voor barbera en voor deze druif het beste terroir. De 14 hectare barbera van Villa Giada groeien op een ideale locatie met een zuidoostelijke expositie, een losse bodem van zand en klei en een perfecte afwatering. Een hypermoderne kelder zorgt ervoor dat de terroireigenschappen in de wijnen zo goed mogelijk naar voren komen. Drijvende kracht achter Villa Giada is Andrea Faccio. Hij gelooft er heilig in dat je met respect voor de natuur en het milieu betere wijnen maakt. Manè en Surì zijn hiervan het bewijs.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Het klimaat is geclassificeerd als warm en gematigd. De wijngaarden zijn gelegen tussen de heuvels van Asti en Alba.
Vini De hand geplukte trossen weken na ontstelen een dag of tien in waarbij de gisting zijn aanvang neemt. Hierop volgt ook malolactische omzetting en een flesrijping van vijf maanden.

Related Posts