Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Vinum Chardonnay

Levendige en aromatische wijn met smaken van citroenbloesem, witte perzik, mandarijn en brioche. De afdronk is strak en fris met een minerale ondertoon en een subtiele houttoets
Op voorraad
SKU
K2007672
€ 15,65
De chardonnay-druif is relatief nieuw in Zuid-Afrika: pas in 1985 werd deze voor het eerst aangeplant, en met succes. De druif wordt steeds populairder in Zuid-Afrika.
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 12.50
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Radford Dale
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Vis
Kenmerk Aromatische wijn
Spijs Geweldig in combinatie met schaal- en schelpdieren, bijvoorbeeld gegrilde kreeft met gesmolten boter en verse citroen.
Streek Stellenbosch
Gebied Western Cape
Domein Radford Dale werd in 1998 opgericht door pioniers Ben Radford en Alex Dale. Na jarenlang ervaring op te hebben gedaan in respectievelijk Barossa Valley en de Bourgogne, besloten Radford en Dale terug te keren naar Zuid-Afrika om daar aan de basis te staan van de Zuid-Afrikaanse wijnrevolutie. Radford Dale is inmiddels een team dat bestaat uit drie internationale investeerders uit het Verenigd Koninkrijk, Australië en Frankrijk, samen met lokale partners Heather Whitman, Kathleen Krone, Andy Openshaw en Jacques de Klerk (verantwoordelijk voor wijnbouw en vinificatie). Het wijnhuis opereert zeer duurzaam en produceert sinds de aankoop van hun gecertificeerde Organic Estate in Elgin 100% biologische wijnen. De wijngaarden liggen verspreid over de West-Kaap: van de hellingen van de Helderberg in Stellenbosch tot aan de bergen van het koele Elgin. Radford Dale verbouwt hier onder andere chenin blanc, pinot noir en syrah en was het eerste wijnhuis dat in 20 jaar tijd gamay aanplantte.
Bodem De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit twee wijngaarden, één aan de voet van de heuvels van de Helderberg en één op de heuvels van Polkadraai. De Polkadraai-druiven geven frisheid en de Helderberg-druiven geven kracht en textuur.
Vini De druiven worden met de hand geplukt en fermenteren in gebruikte Franse eikenhouten vaten van 228-300L. Daarna rijpt de wijn 9 maanden op zijn gistcellen en wordt hij niet gefilterd voor botteling.

No Related Posts